søndag 12. juni 2011

Rabarbrakake med is


Nå er det sesong for Rabarbra
 
 
Lun og god serveres den, her med hjemmelaget is
 

                                   

180 g mykt smør

 180 g sukker

180 g hvetemel

 1,5 ts bakepulver

 3 egg

3 ss kaldt vann

5 stilker rabarbra
Sukker og Kanel

 

Denne oppskriften er til 24 cm form. Til langpanne, gang oppskriften med 2 eller 3 . Lag gjerne en stor porsjon, jobben er den samme og kaken egner seg godt til frysning. Varm litt i ovn før servering.

 

Varm stekeovnen til 180oC. Skjær rabarbra opp i biter.

Rør smør og sukker hvitt og luftig. Rør inn hvetemel, bakepulver og egg. Kaldt vann røres inn helt til slutt.Hell røren i smurt form. Legg over rabarbra og dryss over sukker, kanel og ev. hakkede mandler.

Stek på nederste rille 35-40 min.

 

Server kaken lun med krem, vaniljekesam eller is. 

Grunnoppskrift på Vanilje Is


6 eggeplommer
200 gr sukker
2 vaniljestenger eller 3-4 ts vaniljesukker
6 dl kremfløte

Visp eggeplommer og sukker til eggedosis
Tilsett vaniljefrø ( legg stengene etter å ha tatt ut frøene  litt i kremfløten, jo lenger jo bedre)
Visp kremfløten stiv
Bland kremfløten i eggedosisen, visp det godt sammen.

Sett formen i fryseren i 6 timer, men rør i isen av og til under innfrysningen, slik at det ikke danner seg iskrystaller.

Dette blir en mektig og god is
 
Velbekomme !    

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar