tirsdag 16. august 2011

Knekkebrød av det sunne slaget


4 dl grovsammalt hvete
4 dl store havregryn
2 dl solsikkekjerner
2 dl linfrø 
1 ts salt
7 dl vann


Bland sammen det tørre og rør inn vann til en tykk deig.


Dekk to stekebrett med bakepapir og fordel deigen utover de to stekebrettene.
Bruk en slikkepott slik at det blir jevnt.
Del opp i passende stykker med en pizzarulle eller en kniv før steking.


Best resultat gir varmluftsovn. Lurt også å åpne ovnen av og til for å slippe ut damp og fuktighet.
Varm ovnen til 160 C og stek et brett øverst og ett nederst i ovnen i ca 1 time 30 min.
Bytt plass på stekebrettene halvveis i steketiden.
Avkjøl på rist, bryt opp i biter og oppbevar i boks.
Nyt !
 
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar